A vállalkozók mumusa az adóhivatal

Az adóhatósággal összefüggésben két terület a legkritikusabb az vállalkozások számára. Ez a két fontos terület az adóellenőrzés, és az adóvégrehajtás. Ezekben az eljárásokban már személyesen is találkozik az adózó az adóhatóság képviselőivel, saját bőrén érzi a hatóság jelenlétét. Komoly stresszt jelent ez nem csak a vállalkozás vezetője, hanem közvetetten a dolgozói számára is, hiszen az adóhatóság oldaláról képzett, nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek járnak el, akikkel szemben a vállalkozó végső soron kiszolgáltatott helyzetben van.

Az adóellenőrzés irányulhat többek között adóval, vámmal, jövedékkel kapcsolatos eljárásra. A vizsgálat megállapításai alapján sor kerülhet adókülönbözet, adóbírság, mulasztási bírság, késedelmi pótlék előírására. A bevallott de meg nem fizetett adó, a jogerős adóhatósági megállapítás ki nem egyenlítése végrehajtási eljárást von maga után. A lefolytatott végrehajtási cselekmények jogszerűségének megítélése szintén komoly szakértelmet követel. Az esetleges fizetési kedvezményre irányuló eljáráshoz ma már nagyon széles körben kérnek adatot az adózóktól. A hiánypótlás elkészítése sem egyszerű feladat már, a kérelem megalapozottságának alátámasztása szintén aprólékos előkészítést igényel.

30 év tapasztalatával támogatlak, hogy te nyugodtan aludhass!

Az adójogi környezet az egyik legdinamikusabban változó jogi háttér. Ilyen feltételrendszerben elengedhetetlen annak áttekintése, hogy az milyen hatással lehet az adott cég életére, működésére.

Te legyél felkészült! Prevenciós szakértői közreműködést is biztosítok a vállalkozásoknak.

Ha kérdésed van, elakadtál, adójogi- vagy végrehajtási jogi képviseletre, tanácsra, segítségre van szükséged, használd ezt az űrlapot!